F A Q

Kakva vrsta opreme je potrebna djeci za vježbanje na satovima plesa?

Osnovno pravilo je da odjeća mora biti udobna i jednostavna djeci za odijevanje. Predlažemo tajice i dres/usku majicu. Na stopalima je potrebna sigurna i udobna obuća, to mogu biti frotiraste čarapice s gumenim „čepićima“ (protuklizne!) ili udobne i savitljive papuče. Molimo roditelje da ne kupuju „baletne“ papuče jer one imaju usko krojenu osnovu za stopalo što, kod najmlađih, doprinosi još većoj nestabilnosti.
Svakako ne zaboravite i pribor za kosu, naročito kod dulje kose: gumice, špangice. Pri odabiru opreme imajte na umu da djeca provode puno vremena u kretanju po podu, stoga sva oprema mora biti u skladu s time: sigurna, udobna, dovoljno topla u zimskim mjesecima.

Da li pri upisu djeteta na tečaj sklapamo međusobni ugovor?

Pri upisu djeteta roditelji dobivaju primjerak ugovora na kome su jasno definirani međusobni odnosi, pa molimo roditelje da ga pročitaju, dopune nama potrebnim informacijama u svezi djeteta te vrate jedan potpisani primjerak.
Svakako molimo roditelje da nam skrenu pažnju ukoliko dijete ima neke zdravstvene probleme, npr. alergije i slično.

Ukoliko je dijete bilo odsutno veći dio mjeseca zbog bolovanja ili nekog drugog opravdanog razloga da li podmirujemo mjesečnu ratu tečajnine?

Ukoliko će dijete biti odsutno cijeli mjesec iz opravdanih razloga, molimo roditelje da nam ukažu na odsustvo dojavom nastavnici na tečaju ili u upravu Plesnog studija. Dojaviti nam možete telefonom ili mailom (na broj 098/205 153, mail: [email protected]). U navedenom slučaju roditelji ne plaćaju mjesečnu ratu.
Ukoliko dijete tijekom mjeseca na tečaj dođe jednom do dva puta, tada u idućem mjesecu ostvaruje popust od 50%.
U svim ostalim slučajevima plaća se cijela rata.

Da li dvoje ili više djece iz iste obitelji plaća punu cijenu tečaja?

Ukoliko iz jedne obitelji dolazi na tečaj više od jednog djeteta tada samo prvo upisano dijete plaća punu cijenu a ostala ostvaruju popust od 50%.

Koliki je godišnji fond sati i na koji način je orgainiziran rad tijekom godine?

Godišnji planirani fond sati kreće se od 64 – 70 sati nastave. Planirani rad obično započinje sredinom rujna, odnosno početkom listopada. Tijekom nastavne godine koristimo praznike u skladu s nastavnim kalendarom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
U slučaju opravdane odsutnosti nastavnice sa sata (bolovanje, stručno usavršavanje i sl.) nastojimo organizirati pravodobnu zamjenu ili svakako naknadnu odradu propuštenog termina.
Nastavna godina završava krajem svibnja ili sredinom lipnja.

Da li djeca imaju ogledne sate ili priredbe?

Naši polaznici Plesne kulture tijekom zimskih mjeseci imaju ogledne satove na kojima se roditeljima predstavlja naš rad. Djeca na oglednim satima izvode kratke koreografske cjeline iz sva tri nastavna područja: Funkcionalne tjelesne tehnike, Plesa i Ritmike.
Na kraju nastavne godine održava se završna priredba.
Na taj način roditelji imaju priliku dva puta tijekom nastavne godine vidjeti napreda i usvojenost sadržaja svog djeteta u grupnom radu.
Roditelji se mogu obratiti nastavnicama sa željom da prisustvuju pojedinačno redovitom satu nastave ukoliko nisu u mogućnosti doći na najavljene ogledne sate/priredbe.

Na koji način možemo komunicirati sa upravom Plesnog studija?

Djelatnici Plesnog studija i nastavnici dostupni su na njihovim telefonskim brojevima koje upisuju na plakatima za obavještavanje u prostoru odvijanja tečaja. Svakako molimo roditelje da se javljaju i na našu mail adresu: [email protected] te na brojeve telefona iz Kontakta Plesnog studija.