o nama

Plesni studio SAM-SA već drugu školsku godinu provodi program plesne kulture uređen kao udruga.
Prethodnih osamnaest godina isti program provodili smo ustrojeni kao tvrka Samsa d.o.o.

Tijekom ovih godina surađivali smo s nizom ustanova gdje smo naš program i izvodili:

OŠ Jabukovac
os-jabukovac-zg.skole.hr

DV Dugo Selo
www.dugoselo.dvds.hr

DV Mala sirena

DV Šuma Striborova
www.sumastriborova.hr

DV Dobri
www.dobri.org

DV Košnica
www.dv-kosnica.hr

DV Cvrkutić - Oroslavje
www.cvrkutic.hr

OŠ Vladimir Nazor
os-vnazora-zg.skole.hr

OŠ Jordanovac
os-jordanovac-zg.skole.hr

OŠ Ivan Merz
os-imerz-zg.skole.hr

Centar za kulturu i informiracije Maksimir
www.mojmaksimir.com

Koristimo kreativne, djeci primjerene principe i metode rada. Provodimo program koji se oslanja na dugogodišnje iskustvo u plesnom odgoju i obrazovanju proizašao je iz tradicije Škole suvremenog plesa Ane Maletić. Na taj način omogućavamo djeci kontinuitet plesnog školovanja u toj poznatoj zagrebačkoj umjetničkoj školi.

Cilja rada, koji se ostvaruje kroz odgovarajuće zadatke i principe, prvenstveno je razvijanje dječje kreativnosti kroz plesni odgoj kao oblik umjetničkog odgoja. To područje ujedno omogućava i transfer znanja, odnosno učenje drugih sadržaja kroz pokret i ples.

Ova vrsta odgojno-obrazovnog procesa usmjerena je na svako dijete, bez obzira na razinu predznanja, vještine, sposobnosti i umjetničke sklonosti. Temelji se na sposobnostima i mogućnostima na individualnoj i prirođenoj razini. Važna je njegova inkluzivna kategorija, jer čak niti tjelesna ograničenja ili hendikepi ne isključuju mogućnost i sposobnost plesne kreativnosti.

Zadatak je svakom djetetu dati priliku da razvije sve svoje tjelesne, mentalne i kreativne potencijale. Plan i program rada odobren je od Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.